Ondergewicht

In dit geval ben je lichter dan goed is voor de gezondheid. Er is een grote kans dat de persoon door te kort aan voedingstoffen heeft. Dit kan klachten opleveren als haaruitval, duizeligheid, droog haar etc.

Overgewicht

Ook wel obesitas genoemd komt voor wanneer bij een persoon te veel vet in het lichaam is opgeslagen. Na langer tijd zal dit gezondheidsklachten opleveren. Des ter hoger het overgewicht, der erger de gezondheidsklachten zullen verschijnen.

Afvallen

Ervaart u gewichtsproblemen  en wilt u terug naar uw gezonde gewicht ? 

Dan kunt u nu direct op welke locatie ook al starten met afvallen. Om te af te vallen vereist het dat je een lagere calorie inname hebt dan je dagelijks verbruikt of een hogere verbranding dan je dagelijks aan calorieën opneemt. U bepaalt zelf op welke wijze u dit proces gaat uitvoeren.

Uiteraard vergt het wel standvastigheid en de wil om je doel te behalen.

 

Heeft u geen idee waar u moet beginnen en hoe u moet beginnen. Dan kunt u de huisarts of een deskundige raadplegen. Wilt u zelf thuis afvallen ?

Let u tijdens het proces goed  op uw voeding en  dagelijkse hoeveelheid beweging.

Enkele tips om af te vallen.

Beweging

Dagelijkse beweging is goed voor het metabolisme. Elke dag een uurtje wandelen levert u al een verbranding op van 240 kcal.

Voeding

Het letten op uw voeding kan ik dagelijks inname aan calorieën fors verlagen. Nee zeggen tegen ongezonde snacks en dranken kan wel 500 kcal per dag schelen.

Diëten

Een dieet kan  structuur en duidelijkheid brengen in uw eetpatroon. Door het  eten van geproportioneerde maaltijden, ontbijten, snack en lunches. Wordt de inname van calorieën beperkt. Vaak is de inname lager dan uw dagelijkse verbranding aan calorieën. U kunt zelf een dieet samenstellen, een dieet volgen van het internet of eventueel een deskundige raadplegen.

lisme. Elke dag een uurtje wandelen levert u al een verbranding op van 240 kcal.