Contacteer ons! Contactez-nous

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

sint jans cappel markt.jpg

markt

Markt 2017 – 09/06/2017 – 17-22u00 Sint-JansKappel

De agro-industrie is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de ecologische milieuschade op onze planeet en de verdwijning van duizenden diersoorten en miljoenen landbouwers.

Ondertussen belandt ook een derde van de wereldproductie in de vuilbak!

Er bestaan reeds oplossingen om anders en verantwoorder om te gaan met voedsel zoals bvb: permacultuur, agro-ecologie, de buurderijen, aankopen via korte ketens…


De markt van Sint-Jans- Cappel is het startschot van krachtboer 2017

Met deze gratis markt willen de lokale producenten in de kijker zetten.
We willen een gezellig , familiaal event créeren met als doel een positieve sfeer rond het boerenvak te creëren.


programma :


  • Bij aankomst kan je gebruikmaken van onze streekproductenmarkt en inspiratiemarkt om de schappen thuis te vullen met producten van lokale landbouwers. Deze boeren delen graag hun verhaal en visie over de landbouw van vandaag en morgen.
  • Er zullen verschillende informatiestanden en activiteiten op de markt aanwezig zijn, hier kan je ideeën opdoen en uitwisselen over verschillende onderwerpen zoals agro-ecologie, permacultuur, duurzaamheid…
  • Natuurlijk hebben we ook aan de jongsten onder ons gedacht: Een groep leerkrachten die solidariteitsacties in Marokko organiseren komen workshops omtrent deze thema’s voorstellen aan de kinderen.
  • Er is ook de mogelijkheid om samen aan een lange tafel te genieten van heerlijke sandwiches die bereid zijn met al de producten die te vinden zijn op onze streekproductenmarkt.
  • Sterrenchef Florent Ladeyn zal aanwezig voor een pop-up kooksessie met de lokale producten van onze streekproductenmarkt.
  • Je kan er ook genieten van enkele straffe optredens van DATSWINGDT, Marietta Caju, chef Pieter Lonneville…